Thuis Nieuws Allereerste kantoorgebouw Thor Park Genk ingehuldigd
Nieuws
01.10.2015
Allereerste kantoorgebouw Thor Park Genk ingehuldigd

Gisteren hebben onder andere de burgemeester van de Stad Genk, Wim Dries, en Europees Parlementslid Hilde Vautmans, het allereerste kantoorgebouw van researchpark Thor in Genk officieel ingehuldigd.

De IncubaThor is het eerst gerealiseerde bedrijfsgebouw binnen de zone Wetenschapspark op Thor en is een realisatie van KULeuven, LRM en stad Genk. Bedrijven kunnen beschikken over ingerichte werkplekken en kantoren met geïntegreerde diensten. Thor Park is een globaal ontwikkelingsproject voor de herbestemming van de voormalige mijnsite van Waterschei tot hotspot voor technologie, energie en innovatie.

Burgemeester Wim Dries is zeer trots op dit project en zowel financieel als moreel verheugd op wat er tot nu toe gerealiseerd is. Hij legde de nadruk op drie elementen die dit project uniek maken: de omgeving en de centrale positie ten opzichte van het hoofdgebouw, de energie van het mijnterrein en de ‘smart city’ die ontstaat. De stad Genk trekt immers het voortouw als smart city van de toekomst, waarin de bewoners een cruciale rol spelen. Zoals Stijn Bijnens, Algemeen Directeur van LRM, ook aanvult zijn de bewoners de belangrijkste succesfactor van de incubathoren.

Europees Parlementslid Hilde Vautmans klinkt vooral dankbaar voor de durf om risico’s te nemen en voor deze ontmoetingsplaats voor energieprojecten met toekomst. Professor Koen Debaeckere van KULeuven onderstreept hierbij dat de energie van ondernemers nodig is om dergelijke opportuniteiten te creëren.

Het totale project heeft een bruto oppervlakte van 10.000 m2, 4 bouwlagen voor kantoorunits en gemeenschappelijke ruimtes (5.850 m2), waarvan 3.900 m2 beschikbare kantoorruimte, en 2 halfondergrondse parkinglagen (120 plaatsen, 4.150 m2).