Thuis Nieuws Bezoek aan het Ruienproject in Antwerpen enthousiast onthaald
Nieuws
28.09.2015
Bezoek aan het Ruienproject in Antwerpen enthousiast onthaald

In het voorjaar maakten bezoekers van de Vlario-beurs op onze stand kans om een bezoek te winnen aan de Antwerpse Ruien, een saneringsproject waar Kumpen in 2008 mee mocht starten. Afgelopen donderdag trokken enkele collega’s van Renovatietechnieken samen met de 10 enthousiaste winnaars dit ondergrondse project in.

De ruien zijn deels toegankelijk voor georganiseerde wandeltochten, startend vanaf de Suikerrui nabij de Grote Markt. Het eerste deel gaat dan via een korte tocht in een boot over een deel van de ruien dat kunstmatig onder water gehouden wordt, om een impressie te geven wat de eigenlijk aanblik van een rui eigenlijk was, voor de sanering en de scheiding van riool en regenwater (zonder de bijbehorende reuk weliswaar). Dan gaat het verder te voet voor ongeveer 1,6 kilometer via de "drooggelegde" ruien, waar je nauwkeurig kan volgen waar je bent door de aangebrachte straatnaambordjes van de bovengrondse straten, net als in Parijs.

Onderweg krijg je nog impressies en foto's te zien van hoe het vroeger allemaal was en wat uitleg over de verschillende dieren zoals ratten en tropische spinnen die in de ruien allemaal hun onderkomen hebben gevonden. Om tenslotte terug boven de grond te komen aan het Schipperskwartier in het Stadsmagazijn. Een unieke ervaring!