Thuis Nieuws Groen parkeerpark Aarschot ingehuldigd
Nieuws
16.06.2017
Groen parkeerpark Aarschot ingehuldigd

Gisterennamiddag hebben de stad Aarschot, de NMBS en Kumpen het nieuwe groen parkeerpark aan de achterkant van het station ingehuldigd. Dit project biedt met zijn plaats voor in totaal 1.200 auto's en 430 fietsen een meerwaarde voor de bestaande en nieuwe stedelijke functies.

Dankzij het nieuwe parkeerpark kan de stationsomgeving verder uitbloeien tot een hoogwaardige woon- en tewerkstellingslocatie waar ruimte is voor kantoorfuncties, personeelsintensieve productieruimten en recreatie-, horeca- en handelsactiviteiten, die gericht zijn op de stationslocatie.

De parking lag er al jaren desolaat bij en heeft hiermee de nodige opwaardering gekregen. Bij de infrastructuurwerken hoorde ook de aanleg van een nieuwe weg om het verkeer gemakkelijker naar de achterkant te leiden. Op die manier zal de drukte aan de voorkant van het station ook afnemen.

De nieuwe parking biedt tevens de mogelijkheid om verschillende delen af te sluiten dewelke dan ruimte kunnen bieden voor optredens, markten en/of sportevents. Bomen en planten zullen zorgen dat de groenzone een aanzienlijk stuk uitgebreid wordt.