Thuis Nieuws Kumpen gaat ‘Safe Forward’ met Willemen Groep
Nieuws
14.02.2017
Kumpen gaat ‘Safe Forward’ met Willemen Groep

In het kader van de verkeersveiligheidscampagne van Willemen Groep mochten onze medewerkers gisteren de spits afbijten. Met deze eerste interactieve workshop geeft de bouwgroep het officiële startschot aan het Safe Forward-charter dat eerder dit jaar werd ondertekend.

Als sinds 2011 organiseert de groep voor al zijn werfpersoneel jaarlijkse opleidingsdagen die telkens de focus leggen op veilig werken. Maar onze aandacht voor veiligheid mag niet ophouden op het moment dat onze collega’s de werf verlaten of de kantoordeur dichttrekken. Daarom wilt de groep in samenwerking met het BIVV met 57 workshops iedereen sensibiliseren om zich op een veilige manier in het verkeer te bewegen. De eerste reacties klinken alvast hoopvol:

“Voor mij was het een interessante en vooral nuttige opfrissing”, zegt Kelly. “Van veel zaken heb je eerder een passieve kennis. Je weet ongeveer wel welke gevolgen rijden met een te hoge snelheid kan hebben, maar nu werden we met de neus op de feiten gedrukt.” Gunther treedt zijn collega bij: “Iedereen weet wel dat je remafstand groter wordt naarmate je sneller rijdt, maar de filmpjes die getoond werden doen je echt wel schrikken.” Ook Yves vond het nuttig om de workshop te volgen. “Je denkt dat je veel weet over veiligheid in het verkeer, maar vandaag ben ik me nog meer bewust geworden van de gevaren waarmee we dagelijks op de weg worden geconfronteerd.”

Meer info