Thuis Nieuws Lean ook toegepast op werf veiligheidssite ‘Campus H’
Nieuws
30.09.2016
Lean ook toegepast op werf veiligheidssite ‘Campus H’

Vorige week donderdag vond de eerste Lean-planningsdag voor het project van de veiligheidssite ‘Campus H’ in Hasselt plaats. Na de eerste steenlegging begin juni dit jaar is dus ondertussen de ruwbouw van het kantoorgedeelte t.e.m. het afdek van de gelijkvloers in een planning gegoten. Zo komen we stilletjes aan een stapje dichter om brandweer en politie langs de gevangenis van Hasselt te verenigen.

In tegenstelling tot de traditionele manier van plannen, zijn bij Lean Planning alle partijen vanaf het begin betrokken. Ontwerpers, hoofdaannemer, onderaannemers en eventueel leveranciers maken samen de planning op, wat hen toelaat creatieve oplossingen te bedenken voor mogelijke conflicten. Daarnaast zijn transparante communicatie en duidelijke afspraken mede de sleutel tot het succes van Lean.

Meer en meer zullen wij onze projecten Lean uitvoeren want continu een verbetercultuur creëren en blijven streven naar perfectie, dat is ons doel. Daarom organiseerden wij midden september ook een Lean-workshop om al ons personeel de Lean-weg te laten volgen.