Thuis Nieuws Minister Crevits opent nieuwe VIIO-campus in Tongeren
Nieuws
17.10.2016
Minister Crevits opent nieuwe VIIO-campus in Tongeren

Zaterdagnamiddag heeft Minister Crevits de nieuwe VIIO-campus in Tongeren officieel geopend. Voor de openingsplechtigheid was er een grote publieke belangstelling. Met de realisatie van het project - een initiatief dat kadert in de PPS "Scholen voor Morgen" -was een investering van 16 miljoen euro gemoeid.

THV Kumpen-Cordeel bouwde een nieuw klassengebouw, een sporthal en een technologie­centrum. Het klassengebouw van 2.000 m² voorziet in een onthaal, open leercentrum, lokalen voor administratie en leslokalen. Verderop, op het ander deelgebied, wordt 4 500 m² gebouwd. Naast een sporthal omvat het project ook een technologiecentrum voor de afdelingen techniek, hout, mechanica en elektriciteit.

Na meer dan 10 jaar voorbereiding konden op 1 september 3 VIIO-scholen samen van start gaan. De school kiest daarbij resoluut voor het model van een campusschool. Dat maakt hen tot voortrekkers in Vlaanderen en voorlopers van de modernisering van het secundair onderwijs, zei minister van Onderwijs Hilde Crevits.