Thuis Nieuws Nominatie als voorbeeldwerf op kerncentrale Tihange
Nieuws
16.09.2015
Nominatie als voorbeeldwerf op kerncentrale Tihange

De kous-werf van ons Renovatieteam op de kerncentrale Tihange heeft een nominatie als voorbeeldwerf behaald. Een resultaat waar we zonder twijfel fier op mogen zijn!

In opdracht van Electrabel GDF Suez hebben onze collega’s de ondergrondse leidingen (76m, DN100) in de koude zone van de kerncentrale met behulp van de koustechniek vernieuwd. Zo is een vilten kous ter plaatse geïmpregneerd met epoxy en ingeblazen met een druktrommel. Na het verwarmen van de kous met warm water is deze na enkele uren volledig uitgehard en is de bestaande leiding voorzien van een nieuwe structurele binnenbekleding.

Kumpen Renovatietechnieken voerde het project in 3 dagen uit tijdens het bouwverlof. Gezien de strenge veiligheidsvoorschriften op de kerncentrale zijn hier weken van voorbereiding aan vooraf gegaan om de nodige vergunningen te bekomen. “Gezien de bestaande risico’s op de werf, hebben onze medewerkers de nodige medische begeleiding en vereiste veiligheidsintroductie moeten volgen, maar de opdrachtgever was enorm tevreden met het resultaat. We zijn dan ook uitermate fier op de nominatie als voorbeeldwerf”, vertelt Koenraad Hombroux, Directeur Renovatietechnieken.