Thuis Nieuws Opendag boring in Tilburg
Nieuws
11.12.2015
Opendag boring in Tilburg

Geïnteresseerden kregen eind november de kans een kijkje te nemen in de boorkuip in de Fatimastraat in Tilburg. Daar is ons Tunnelling-team momenteel hard aan het werk aan een omvangrijk stelsel om regenwater te bergen en af te voeren.

Tilburg kampt met wateroverlast op straat na heftige regenval. Om dit probleem aan te pakken bedacht de gemeente Tilburg de ‘Blauwe Ader’, een omvangrijk stelsel van ondergrondse leidingen bedoeld om hemelwater te bergen en af te voeren. In project Fatimastraat wordt door de tijdelijke vereniging K-Boringen en Van der Ven een riool aangebracht door middel van een gesloten front boring, welke op diverse plaatsen wordt aangesloten op de bestaande rioolsystemen. Ons Tunnelling-team voert hier een 850 m lange boring uit (DN 1600). De bezoekers konden tijdens deze dag de techniek achter deze omvangrijke operatie in werking zien.

Vanaf maart 2016 start de tijdelijke vereniging met een vervolgproject voor de Blauwe Ader in Tilburg, met name een boring van 1 km (DN 1600) en een boring van 2,3 km (DN 1800).