Thuis Nieuws Opleidingsdag voor alle Kumpen-medewerkers
Nieuws
15.02.2016
Opleidingsdag voor alle Kumpen-medewerkers

Op vrijdag 12 februari verzamelde Kumpen voor de eerste keer zijn 350 werknemers in PXL in thuisstad Hasselt voor een opleidingsdag. Het thema veiligheid stond als blijvende prioriteit centraal tijdens deze opleiding die niet alleen aandacht schonk aan preventie maar ook aan mentale veerkracht. Vorig jaar al stond de focus helemaal in het kader van deze mentale veerkracht die werknemers kunnen opbouwen om voor zichzelf een meer aangename werksfeer te creëren.

Na een ontbijt werden de bouwvakkers in 8 groepen opgedeeld om per groep 6 verschillende sessies te volgen. Kumpen nam gebruik van deze gelegenheid om enkele belangrijke topics aan bod te laten komen:

·         Alcohol, roken en PMB’s, drugs, verzuimbeleid

·         Omgaan met buurtbewoners, agressie en hoffelijkheid in het verkeer

·         Signalisatie, orde en netheid op werf, respect voor materiaal, orde in de camionette

·         Kleine EHBO, correct inschatten van een situatie, aard en aard van een ongeval

·         “De veiligste werknemer van Kumpen”, een quiz type “De slimste mens

·         Bewustmaking

Ook de bedienden werden ondergedompeld in een ervaringsaudit rond veiligheid en kregen bezoek van een theatergroep die een opvoering “Stress, reset the mindset” in elkaar hadden gestoken. Omdat veiligheid de rode draad doorheen de dag vormde kregen de werfleiders in de voormiddag ook nog een opfrissing EHBO. Het belang van ons ‘GO FOR ZERO’-principe, ons streven naar zo weinig mogelijk of zelfs geen werfongevallen, verdient immers de nodige aandacht.

Gedelegeerd bestuurder Johan Ceyssens sloot de dag af met een toespraak waarin hij het absolute belang van veiligheid op de werkplaats nogmaals benadrukte:

“Het streven naar een nulpercentage van werkongevallen
zal bij Kumpen altijd een prioriteit blijven.”

Johan Ceyssens, gedelegeerd bestuurder

Tot slot mochten alle werknemers nog van een welverdiend hapje en drankje genieten.