Thuis Nieuws Opnieuw een hele nacht betonverkeer voor Hasselts nieuw stadskantoor
Nieuws
19.02.2016
Opnieuw een hele nacht betonverkeer voor Hasselts nieuw stadskantoor

Begin februari verliep opnieuw zeer spectaculair op de werf van het nieuwe stadskantoor in het centrum van Hasselt. Een 100-tal betonmixers hebben daar een hele nacht door af en aan gereden om maar liefst 950 m³ beton te storten, goed voor één derde van de totale vloeroppervlakte.

Één derde van de vloerplaat werd eind januari al gestort, nu rest er dus nog één deel van de volledige oppervlakte die moet worden gewapend en gestort. Zo zal er binnenkort dus nog een gelijkaardige nacht in het centrum van Hasselt doorgaan. De reden waarom de werken ’s nachts staan ingepland is om de verkeershinder tot een minimum te beperken.

Net zoals vorige keer in januari, vereisten de ingrijpende werken een niet alledaagse machine: een betonpomp met een reikwijdte van 65 meter. Onmiddellijk na het storten van de beton is de vloer gepolierd met behulp van vlindermachines die als hovercrafts over het beton glijden om het oppervlak effen en glad te maken. Op die manier kan de vloer geleidelijk aan uitharden.

De THV Kumpen-Democo voorziet eind 2016 de ruwbouw klaar te hebben en in het voorjaar van 2017 moet het gebouw wind- en waterdicht zijn. De oplevering van het nieuwe stadskantoor is gepland in de zomer van 2018.