Thuis Nieuws PROJECT IN DE KIJKER: De Schilden, Antwerpen
Nieuws
08.08.2016
PROJECT IN DE KIJKER: De Schilden, Antwerpen

In De Schilden gaan wonen en werken hand in hand. Het grootste deel van het project wordt ingenomen door ruime appartementen, maar er is ook ruimte voor vier tot acht kantoren en voor een dertiental handelszaken en vrije beroepen. De unieke architectuur en inplanting rond de binnenhoven zorgen ervoor dat élke unit maximaal van alle troeven geniet. Bovendien vormt parkeren hier geen probleem dankzij de ondergrondse parkeergarage.

De open ruimte van De Schilden wordt gedomineerd door twee prachtige groene binnenhoven. Nagenoeg elk appartement kijkt uit op één van die hoven. Vanop het terras is het dan ook gemakkelijk om te vergeten dat je midden in de stad bent. Elk hof wordt op een eigen manier ingericht. Zo kunnen gezinnen met kinderen van extra veel buitenspeelruimte genieten, terwijl rust gegarandeerd is aan de andere kant van het project. Zo combineert men het beste van twee werelden: de stilte van De Schilden en de rijkdom van de stad.

Unieke ligging

Om een idee te geven over de afstand tussen het MAS op het Eilandje en de Groenplaats: dat is nauwelijks 1.200 meter! Mits een kleine wandeling naar het noorden kom je aan het MAS uit. Iets meer zuidwaarts kan je samen met Rubens in de schaduw van de O.L.V.-Kathedraal genieten van de Groenplaats. De Kaaien en het Centraal Station liggen vlakbij en de tram stopt om de hoek. De Schilden laat je genieten van een stadscentrum zonder dat u de drukte mee naar binnen neemt.

Twee voetbalvelden en 9 bouwlagen

Een twintigtal van onze Kumpenmedewerkers zijn actief op deze werf die maar liefst de oppervlakte van twee voetbalvelden inneemt en negen bouwlagen telt. Een indrukwekkend project, aangezien er een kraan van 500 ton nodig was om meer dan 100 prefabelementen van 15 ton te installeren. Een andere moeilijke opdracht was om de kelder droog te krijgen omwille van de nabijheid van de Schelde. Er mag dus geconcludeerd worden dat dit project aan uitdagingen geen gebrek had. Bovendien is er nog een tweede fase van dit project in ontwikkeling.

Enkele cijfers:

• 76 appartementen

• 20 1-slaapkamer appartementen

• 52 2-slaapkamer appartementen

• 4 3-slaapkamer appartementen

• 8 kantoorruimten (1.400 m²)

• 13 handelsruimten

• 238 parkeerplaatsen

Opdrachtgever:

CIP (Construction and Investment

Partners NV), Leuven

Partners:

RAPP&RAPP/ELD Partnership als

Architecten

Startdatum:

december 2014

Einddatum:

december 2016