Thuis Nieuws PROJECT IN DE KIJKER: Donkersteeg, Gent
Nieuws
19.09.2016
PROJECT IN DE KIJKER: Donkersteeg, Gent

In het hartje van Gent heeft onze robot- en kousploeg een structurele herstelling uitgevoerd die de levensduur van een stuk riool onder de stad drastisch verlengt. Kumpen Renovatietechnieken verwezenlijkte op die manier mee de doelstelling van de Gentse waterintercommunale FARYS (het vroegere TMVW) om gezond drinkwater te leveren en afvalwater te saneren.

Riolering aanpakken

Een rioolrenovatie midden in het historisch centrum van een prachtige stad, het is eens wat anders. In totaal hebben twee medewerkers van de robotploeg en vier collega’s van de kousploeg zo’n 14 dagen in het stadscentrum doorgebracht om de biogene zwavelzuuraantasting van de riolering aan te pakken. In mei vorig jaar was de Donkersteeg aan de beurt en in november 2015 de Vlaanderenstraat.

Korte periode

Het leidt geen twijfel dat de hinder in het drukke stadscentrum tot een minimum moest worden beperkt om de horeca en winkels niet tot last te zijn. Daarom was een korte interventie met zo weinig mogelijk overlast een absolute must. Maar ons renovatieteam is niet voor niets de specialist in hun vak. Dankzij een goede prijs/kwaliteitverhouding en onze professionele aanpak heeft FARYS de opdracht aan ons toegekend. In de Donkersteeg telde het project 118 meter rioolrenovatie en herstelling van aansluitingen en putten en in de Vlaanderenstraat hebben we 263 meter behandeld.

Ons team ter plaatse heeft alle technieken zelf uitgevoerd, enkel de reiniging en de inspectie werden aan een externe partner uitbesteed. De minder-hindermethode was voor ons team geen uitdaging op zich, maar de tijdspanne en -periode die ze moesten respecteren zorgde toch voor enige stress. De planning was vrij kritisch omdat de werf niet mocht uitlopen. Bovendien moesten de werken doorgaan tussen de diensturen van de trams. Daardoor bleven er elke dag, of nacht liever, slechts 7 uren over om de klus te klaren. Dankzij een goede planning is dit project goed verlopen en leverde het nog eens mooie beelden van het historisch centrum op!