Thuis Nieuws Spannende finale van de FIRST® LEGO® League!
Nieuws
02.12.2015
Spannende finale van de FIRST® LEGO® League!

Afgelopen vrijdag vond de regiofinale van de FIRST® LEGO® League plaats op PXL in Hasselt. De Meesterbouwers van Freinetschool De Step uit Beringen wonnen de finale en gaan zo door naar de Beneluxfinale. In totaal namen dit jaar 74 teams uit 24 Limburgse basisscholen deel.

Bij Kumpen willen we de talentontwikkeling bij kinderen van 11 tot 12 jaar stimuleren en een positieve attitude creëren tegenover techniek. Onze welvaart is immers afhankelijk van de industrie. Bedrijven zorgen voor werkgelegenheid en innoverende en creatieve bedrijven trekken nieuwe investeringen aan en bieden onze jeugd een toekomst. Daarom vonden wij het belangrijk onze schouders onder dit project te zetten door peter te worden van klas 6A en 6B van de basisschool in Boekt.

De FIRST® LEGO® League is een wedstrijd waarin jaarlijks meer dan 200.000 jongeren van overal ter wereld het hoofd bieden aan de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Elk team dat deelneemt aan de wedstrijd moet een reeks opdrachten uitvoeren die elk jaar een ander thema meekrijgen. Het thema voor het schooljaar 2015-2016 is ‘afval’. De wedstrijd wordt in Limburg georganiseerd door Techniekpromotie, een initiatief van Limburgse industriëlen en Voka-Kamer van Koophandel Limburg.