Thuis Nieuws Spannende finale van de FIRST® LEGO® League!
Nieuws
25.11.2016
Spannende finale van de FIRST® LEGO® League!

Vandaag vindt de regiofinale van de FIRST® LEGO® League plaats op PXL in Hasselt. Omdat wij bij Kumpen de talentontwikkeling bij kinderen van 11 tot 12 jaar willen stimuleren zijn we dit jaar opnieuw peter van 2 klassen van de basisschool in Boekt. Op die manier helpen wij hen mee een positieve attitude te creëren tegenover techniek.

Onze welvaart is afhankelijk van de industrie. Bedrijven zorgen voor werkgelegenheid en innoverende en creatieve bedrijven trekken nieuwe investeringen aan en bieden onze jeugd een toekomst. Daarom vonden wij het belangrijk onze schouders onder dit project te zetten door peter te worden van klas 6A en 6B van de basisschool in Boekt.

De FIRST® LEGO® League is een wedstrijd waarin jaarlijks meer dan 200.000 jongeren van overal ter wereld het hoofd bieden aan de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Elk team dat deelneemt aan de wedstrijd moet een reeks opdrachten uitvoeren die elk jaar een ander thema meekrijgen. Het thema voor het schooljaar 2016-2017 is ‘animal allies’, waarbij de leerlingen uitdagingen voorgeschoteld krijgen om naar manieren te zoeken hoe mens en dier elkaar kunnen helpen.

De wedstrijd wordt in Limburg georganiseerd door Techniekpromotie, een initiatief van Limburgse industriëlen en Voka-Kamer van Koophandel Limburg.