Thuis Nieuws Symbolische eerste steen van het nieuwe stadhuis in Hasselt
Nieuws
13.11.2015
Symbolische eerste steen van het nieuwe stadhuis in Hasselt

Deze namiddag heeft het Hasseltse stadsbestuur samen het OCMW en de THV-partners Kumpen-Democo de eerste steen voor het nieuwe stadskantoor in centrum Hasselt gelegd. Een uniek project met een speciale waarde voor beide Hasseltse bouwbedrijven.

“Beide firma’s en families gaan al meer dan 70 jaar mee in de sector en de kans om een nieuw stadskantoor te bouwen in je thuisstad krijg je natuurlijk maar één keer in een leven. Daarom mogen we toch wel zeggen dat dit project ook een emotionele waarde heeft voor onze beide firma’s”, aldus Jan Kumpen.

De stadsdiensten maken al sinds jaar en dag deel uit van de binnenstad en dat wil burgemeester Hilde Claes zo houden. Tijdens haar speech in Hassotel, schuin tegenover de werf, bevestigde zij dat ze zich opnieuw willen verankeren in het hart van Hasselt met een duurzaam gebouw zowel op vlak van indeling, materiaalgebruik als gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Het nieuwe stadskantoor krijgt ondertussen dus stilaan vorm op de site van de oude rijkswachtkazerne op de Guffenslaan. De oude rijkswachtkazerne krijgt een grondige renovatie. Achter de kazerne verrijst een moderne nieuwbouw, die voldoet aan de strengste energievoorschriften.

Het nieuwe gebouw zal 17.000 vierkante meter tellen - waarvan er ook een deel verhuurd zal worden. Het wordt een staaltje van moderne architectuur, maar meer nog het ideale gebouw om een centrale en klantvriendelijke dienstverlening te huisvesten. Bovendien heeft het gebouw een echte voorbeeldfunctie in duurzaamheid. Eind 2016 is wellicht de ruwbouw klaar en in het voorjaar van 2017 is het gebouw wind- en waterdicht. De oplevering van het gebouw is gepland in de zomer van 2018.