Thuis Nieuws Team in de kijker – Bouw
Nieuws
02.03.2016
Team in de kijker – Bouw

Collega’s Erwin Reeskens,  Danny Bodson, Yasine Bajaddi & Thomas Mallard

Wat betekent Kumpen voor jou?

Erwin: Kumpen is toch wel een rolmodel in de bouwwereld. Ik hoop dat alle “Kumpers” beseffen hoe goed ze het bij ons hebben, want Kumpen is een goed georganiseerd en eerlijk bedrijf. Bewijs daarvan zijn de vele medewerkers die na een korte werkperiode bij een ander bouwbedrijf toch naar hier terugkeren.

Danny: Dat klopt, Erwin. Kumpen is een tof bedrijf waar nog vriendschap tussen collega’s bestaat.

Yasine: Voor mij is Kumpen mijn toekomst. In dit bedrijf heb je doorgroeimogelijkheden, krijg je de kans opleidingen te volgen en zijn er nog tal van andere opportuniteiten.

Thomas: Dat klopt, Yasine. Kumpen staat aan de spits van de bouwsector. Iedereen werkt hier met de nodige volharding en gaat stipt te werk.

Hoe ziet jullie dag eruit?

Yasine: Met de metselwerken waar we nu mee bezig zijn, heel druk eigenlijk [lacht].

Thomas: Inderdaad [lacht]. Elke werkdag moet vooraf goed gepland worden zodat we onze uitdagingen op een zo goed mogelijke manier kunnen realiseren. Wij hebben een heel druk programma. Wij werken volgens een vast schema, maar moeten elke dag rekening houden met onvoorziene omstandigheden.

Erwin: Tot begin 2015 zat ik in Hasselt op kantoor als calculator. Dat was een nine-to-fivejob met diverse financiële en commerciële uitdagingen. Aangezien ons bestelboekje voor de komende jaren redelijk vol zit, hoeft er niet veel meer gecalculeerd te worden. Dat gaf me de kans om het werfteam in Tombeekheyde te versterken. Dat is een heel ander werkritme: ’s morgens om even na 5 u thuis vertrekken om ’s avonds om 18u terug te komen. Maar de diversiteit en uitdagingen op deze speciale werf zijn op zijn minst te zeggen interessant en uitdagend.

Danny: Om het kort te zeggen, zoals Yasine en Thomas al aanhaalden, zeer druk. Ik ben net als Erwin heel vroeg uit de veren en begin meestal om 6.30 u te werken. Iets later geef ik de nodige instructies zodat onze collega’s op de werf kunnen starten. Door de dag maak ik verder de planning van de werken op en bestel ik de nodige materialen en het vereiste materieel. Daarnaast controleer ik op geregelde tijdstippen of de werken goed zijn uitgevoerd. Mijn taak bestaat er ook in te waken op de planning en de veiligheid op de werf.

Hoe maken jullie het verschil binnen Kumpen?

Danny: Als werfleider zorg je niet alleen, maar samen met het hele werfteam voor een optimale kwaliteit en veiligheid.

Yasine: Ik ben tweetalig, wat op een werf in het Brusselse zeker zijn voordelen heeft. Verder denk ik dat ik toch al wel bewezen heb dat ik de nodige verantwoordelijkheid weet op te nemen als de werfleiding afwezig is.

Thomas: Net als Yasine neem ik mijn rol serieus en probeer ik mijn taken zo goed mogelijk uit te voeren. Om succes te boeken zijn volharding en discipline nodig.

Erwin: Uit ervaring weet ik dat er meestal een deel informatie verloren gaat tussen de calculatie en de effectieve uitvoering van een project. Aangezien ik voor Tombeekheyde zelf de calculatie gedaan heb en nu ook zelf op de werkvloer sta, gaat er veel van die waardevolle informatie toch niet verloren.

Hoe belangrijk is in team werken voor jullie?

Erwin: Teamwork is op onze werf onontbeerlijk. Als je hier alles op jezelf probeert af te handelen, maak je ongetwijfeld fouten.

Danny: Volledig mee eens, Erwin. Samenwerken is voor ons prioriteit want zonder een hecht team zou ik er niet in slagen mijn job correct uit te voeren.

Thomas: Ja, als wij allemaal dezelfde weg volgen en dezelfde doelen voor ogen hebben, kunnen wij samen mooie projecten verwezenlijken. In dat opzicht spreekt teamwork voor zich.

Wat zijn de leukste eigenschappen van je collega‘s?

Yasine: Wij proberen altijd solidair te zijn door begrip te tonen voor elkaar en dat schept ook vertrouwen.

Erwin: We zijn allemaal heel gedreven om een goed resultaat neer te zetten. Af en toe lopen de emmers even over, maar 5 minuten later kunnen we weer plezier maken. Dat is een teken dat het werfteam een goede band heeft.

Thomas: Volharding, professionalisme en communicatie.

Als je terugblikt op je volledige carrière bij Kumpen, is er dan een leuke anekdote die je met ons wil delen?

Thomas: Wel ja, eentje van op deze werf. Sommige radiofrequenties bereikten ons via de herashekken en sommigen ons onder dachten dat het hier spookte. Daar hebben we vaak mee gelachen.

Yasine: Een echt straf verhaal ontgaat me momenteel, maar de bbq op een werf in Dilbeek wist ik enorm te appreciëren.

Erwin: Ik kan er wel enkele vertellen over onze pingpongavonturen onder de middagpauze in de Kerakelder in Hasselt, maar die worden misschien beter niet geopenbaard. [lacht]

Danny: Ik heb op een werf wel eens iets speciaals meegemaakt.Een dronken man was de werf binnengedrongen en we moesten hem uiteraard wegsturen. De man kwam iets later echter terug met een groot zwaard! Dat was even schrikken, maar achteraf konden we er best om lachen.

Als jij 1 dag Algemeen Directeur van Kumpen zou mogen zijn, wat zou je doen of veranderen?

Yasine: Van mij mag Kumpen in het buitenland evenveel succes kennen als in België. Als we ons bedrijf meer promoten in het buitenland, kunnen we nog groter worden en ontstaan er nog meer opportuniteiten voor alle werknemers om nog meer ervaring op te doen.

Erwin: Hier kan ik misschien toch wel een tip geven. Meer werfbezoeken organiseren zou de band tussen binnen- en buitendienst aanzienlijk kunnen versterken denk ik.

Danny: Bij Kumpen staat de work-life balance tegenwoordig centraal, maar als ik mijn persoonlijke mening mag geven vind ik dat het werfpersoneel in deze materie toch een beetje vergeten wordt.

Wat is je mooiste herinnering binnen Kumpen? Of een succes waar je fier op bent?

Danny: Telkens we een project afronden, ben ik fier op het behaalde resultaat, maar toch zal Hostel H in Hasselt altijd een mooie herinnering nalaten. Het komt immers niet vaak voor dat zowel bouwheer als architect ons op het einde van de werken persoonlijk komen bedanken en proficiat wensen.

Erwin: Ik ben trots op de manier waarop onze werf hier in Overijse verloopt. Ondanks een moeilijk dossier met beperkte informatie, waarbij we dingen dikwijls ad hoc moeten beslissen, slagen we er toch in alles in goede banen te leiden.

Yasine: Dat is zo, Erwin. Deze werf zal mij ook altijd bijblijven omdat de samenwerking zo aangenaam verloopt met iedereen, ook met de werfleiders. Dat is zeldzaam.

Thomas: Ik denk dat we het allemaal eens zijn dat de werf hier in Overijse ons elke dag voldoening geeft. Het sanatorium in Tombeek brengt ons een enorme uitdaging en vereist ook heel veel technische kennis. Aan het einde van deze missie zullen we echt tevreden zijn over het werk maar zullen we ook al uitkijken naar onze volgende uitdaging.