Thuis Nieuws TEAM IN DE KIJKER : Logistiek
Nieuws
23.11.2016
TEAM IN DE KIJKER : Logistiek

Patrick Vyslouzil (magazijnier), Francesco Anello (magazijnier), Samuel Grajchen (magazijnier) & Ivo Huygen (magazijnier)

Hoe ben je bij K-Boringen terecht gekomen?

Samuel: Om een lang verhaal kort te  maken: het bedrijf waar ik werkte is failliet gegaan en door Kumpen overgenomen. Sinds 2004 werk ik voor K-Boringen.

Francesco: Ik ben in 2000 hier gestart via aanbeveling van vrienden.

Patrick: 7 jaar geleden ben ik hier beland na aanraden van mijn broer die op een Kumpenwerf werkte.

Wat betekent K-Boringen voor jou? Kan je het bedrijf in 3 woorden omschrijven?

Patrick: Elke dag brengt iets anders met zich mee, het is nooit hetzelfde.

Francesco: Vroeger heb ik heel wat opgeofferd om als tunnelarbeider te kunnen meedraaien. Ik was veel van thuis weg, maar het was een hele fijne ervaring.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Yvo: Ik houd me vooral met de administratie bezig om het magazijn van K-Boringen goed te kunnen beheren. Dat zijn dan bestellingen van materiaal voor de werven plaatsen of opdrachten van de ingenieurs uitvoeren. Niemand staat er misschien bij stil, maar het laden en lossen van dat materiaal is heel complex en soms ook gevaarlijk. De combinatie van de grootte en het gewicht van de materialen en de weersomstandigheden maakt dat wij heel doordacht te werk moeten gaan. Bovendien verschieten wij er zelfs soms nog van hoeveel materiaal er nodig is om één werf op te starten.

Samuel: Ik ben iets meer op technisch vlak bezig. Mijn taak bestaat voornamelijk uit het herstellen van het defecte materiaal. Daarnaast sorteer ik ook het materiaal dat terug komt van een werf. Wat defect is, zet ik aan de kant om terug in orde te zetten.

Hoe belangrijk is in team werken voor jou?

Francesco: Heel belangrijk. Als wij onderling geen afspraken maken en niet op elkaar afgestemd zijn, komt dat het werk niet ten goede.

Yvo: Klopt helemaal. We moeten  allemaal dezelfde werkwijze volgen, en als we niet goed overeen zouden komen, lukt dat ook niet.

Wat zijn de leukste eigenschappen van je collega(‘s)?

Yvo: Zoals ik net zei, komen we goed overeen en maken we nooit ruzie.

Samuel: We hebben geen tijd om ruzie te maken [lacht]. We schieten goed op met elkaar, anders zouden we ook niet regelmatig samen gaan uit eten.

Als je terugblikt op je volledige carrière bij K-Boringen, is er dan een leuke anekdote die je met ons wil delen?

Patrick & Samuel: Bij deze vraag moeten we spontaan terug denken aan een collega die ondertussen op pensioen is. Hij haalde altijd grappen uit met ons , maar als wij ‘wraak’ wilden nemen, kon hij daar absoluut niet mee lachen.

Yvo: Inderdaad [lacht]. Zo herinner ik me dat we zijn werkbroek aan de binnenkant eens vol vet hadden gesmeerd. Toen hij die broek aantrok, stond hij op ontploffen en is toen zelfs naar huis gegaan [lacht]. Wat ik ook nooit zal vergeten, is dat ik eens een container moest verplaatsen na een hevige regendag. Het dak van de container stond vol water en net op het moment dat ik die verplaatste stond een andere collega naast die container. Die heeft toen een natte douche gekregen [lacht].

“Niemand staat er misschien bij stil, maar het laden en lossen van dat materiaal is heel complex en soms ook gevaarlijk. De combinatie van de grootte en het gewicht van de materialen en de weersomstandigheden maakt dat wij heel doordacht te werk moeten gaan.”

Had je al eens met een tegenslag te kampen?

Yvo: Ik heb enkele arbeidsongevallen gehad, waarvan toch eentje vrij ernstig.

Samuel: Omwille van de materialen waar we mee werken moeten we effectief altijd goed oppassen om arbeidsongevallen te vermijden.

Francesco: Voorzichtig zijn staat bij ons dan ook op de eerste plaats. Los daarvan kan het voorvallen dat een tunnel onderloopt met veel materiaalschade tot gevolg. Dan is het voor ons dus alle hens aan dek om het defecte materiaal weer operationeel te maken.

Wat zijn je hobby’s of wat is je passie in het leven?

Patrick: Ik heb vijf kinderen, dus tijd voor een hobby blijft er voor mij niet over. Kinderen hebben ook altijd graag huisdieren, maar de zorg laten ze meestal aan de ouders over. Zo kan ik me dus bezighouden met 6 katten, 2 honden en een kerkuil. Gelukkig vind ik zelf ook nog ontspanning in gras maaien, daar kan ik echt van genieten.

Samuel: Wij hebben ook een heleboel dieren om te verzorgen: twee ezels, geiten en kippen. Daarnaast ben ik een klusjesman, zo werk ik heel graag aan fietsen en auto’s. Ze noemen mij hier ook wel eens MacGyver, omdat ik vanalles kan.

Yvo: Ik rijd heel graag met mijn koersfiets. Het hangt een beetje van jaar tot jaar af, maar vorig jaar heb ik toch een mooie 15.000 km gefietst.

Als jij 1 dag Algemeen Directeur van Kumpen of K-Boringen zou mogen zijn, wat zou je doen of veranderen?

Yvo: Een betere infrastructuur kunnen we hier wel gebruiken, dus daar zou ik onmiddellijk werk van maken. Op dit moment beschikken we eigenlijk over te weinig plaats om alles proper en fatsoenlijk te stockeren en soms komt dat het efficiënt werken niet ten goede.

Wat is je mooiste herinnering binnen K-Boringen? Of een succes waar je fier op bent?

Yvo: Bij ons lijkt het alsof we op het einde van de dag niet weten wat we precies allemaal gedaan hebben. Wij zien ook geen resultaten van ons werk. Enkel als er geen klachten  komen na het opstarten van een werf weten we dat we alles goed hebben voorbereid. Daar moeten we dan fier op zijn [lacht].

Samuel: Wij maken inderdaad een verschil door al het materiaal nauwgezet klaar te zetten. Als we daarin slagen, mogen we absoluut fier zijn.