Thuis Nieuws Werken nieuwe viaduct Kiewit starten midden februari
Nieuws
03.02.2016
Werken nieuwe viaduct Kiewit starten midden februari

Op maandag 15 februari 2016 start de THV Kumpen – Franki Construct met de vernieuwing van het viaduct van Kiewit, in de volksmond beter bekend als de ‘Philipsbrug’. Het bouwconsortium zal het viaduct vervangen en de omgeving onder de brug alsook het kruispunt met de Corda-site herinrichten. Tegen de zomer van 2017 zal het project, dat 13 miljoen euro kost, afgerond zijn.

Het nieuwe viaduct zal in beide richtingen bestaan uit 2 rijstroken en een vrijliggend fiets- en voetpad. Onder het viaduct zal de parkeerzone aan de zijde van Zonhoven vernieuwd worden. Aan de Hasseltse zijde zal een rotonde met een centrale Kiss & Ridestrook zorgen voor een vlottere en veiligere verkeersafwikkeling ter hoogte van het station. Boven de spoorweg zal een voetgangersbrug ervoor zorgen dat treinreizigers gemakkelijk van spoor kunnen wisselen zonder over het viaduct te moeten wandelen.

Ter hoogte van de Corda Campus komt er tenslotte nog een ovonde die ervoor zal zorgen dat de bezoekers het domein gemakkelijker, veiliger en vlotter kunnen bereiken.

1. Bouw voetgangerstoren en constructie tijdelijke brug (tot midden april)

2. Vernieuwing viaduct in twee helften: steeds 3 rijstroken beschikbaar tijdens de spitsuren (half april -oktober - april/mei 2017): ’s Ochtends zijn er twee rijstroken beschikbaar richting Hasselt en één richting Zonhoven en in de avondspits geldt het omgekeerde.

3. Omleiding fietsers tot het nieuwe viaduct klaar is (vanaf maart 2016)

4. Openbaar vervoer en parkeren: de dienstverlening van treinen en bussen blijft gegarandeerd. Parkeren is mogelijk in de omgeving van de Corda Campus of op het parkeerterrein tegenover de kerk van Kiewit.