Thuis Nieuws Liefdevolle boodschappen voor Valentijn, ook op onze werf in Bree
Nieuws
15.02.2017
Liefdevolle boodschappen voor Valentijn, ook op onze werf in Bree

Naar aanleiding van Valentijnsdag zorgde het stadsbestuur van Bree voor drie werfdoeken met blanco hartjes op de werf en deed een oproep aan alle Breeënaren die iemand wilden verrassen met een verliefde of andere warme boodschap. Eén ding was snel zeker: Bree heeft liefdevolle inwoners!

Nadat heel wat werftoeristen hun Valentijnswensen op doek zetten, was het de beurt aan enkele “koppels” die een speciale relatie onderhouden met onze werf. Het is niet zozeer Cupido die hen samenbracht, maar eerder de passie voor een moderne stadinfrastructuur. “Partners” Kumpen en Stad Bree blikken samen terug op een mooie start van de herinrichting en een samenwerking die vlot verloopt. Onze werfleider Dirk Dignef koos als boodschap: “Liefde is…rekening houden met elkaar!”, iets wat zeker van toepassing is in dit verhaal. “Wanneer we wegen openbreken, is er onvermijdelijk hinder. We proberen bij elke fase zo goed mogelijk rekening te houden met bewoners en handelaars in de buurt, en tussenoplossingen aan te reiken die het woon-werkverkeer veilig en aangenaam houden.”

Burgemeester van Bree Liesbeth Van der Auwera draagt de werfdoekenactie een warm hart toe. “Ik krijg veel positieve opmerkingen over de aanpak van de wegenwerken. Mijn slogan voor 14 februari is dan ook ‘Ik sta op voor dag en jou!’ omdat ik heel erg achter de mensen sta die hun schouders onder dit project zetten, met name onze eigen technische dienst en Kumpen.”

In Stad Bree wordt het centrum volop heringericht. De kleine ring ter hoogte van de Grauwe Torenwal is nu ongeveer een half jaar bouwwerf. Nadat in het najaar de riolering werd vervangen, voert aannemer Kumpen er momenteel oppervlaktewerken uit.