Thuis Nieuws “Wie niet start met BIM zal de boot missen”
Nieuws
19.02.2017
“Wie niet start met BIM zal de boot missen”

Bijna 1.400 bouwprofessionals spraken Digi-taal, op 16 februari 2017, tijdens het BouwForum op de Heizel. Het forum, jaarlijks georganiseerd door de Confederatie Bouw en traditiegetrouw het startschot voor de bouwvakbeurs Batibouw, boog zich ditmaal over de digitale transitie in de bouw. De conclusie bij Kumpen is klaar en duidelijk: “Wie niet start met BIM zal de boot missen”, aldus Johan Ceyssens, gedelegeerd bestuurder.

Het forum gaf duiding bij het concept digitalisering in de bouw, bracht de uitdagingen en opportuniteiten in kaart en verduidelijkt tenslotte hoe de Confederatie Bouw en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) de bouwbedrijven tijdens deze transitie zullen begeleiden en informeren.

Bij Kumpen onderstrepen we al enkele jaren het belang van vernieuwing met BIM: “Het is heel duidelijk dat er geen weg terug is. De hele sector zal in die richting moeten gaan werken. Niet alleen de architecten, niet alleen de studieburelen, maar ook wij als hoofdaannemer, onze leveranciers en onze onderaannemers zijn verplicht dat te gaan doen. Zo niet gaan ze de boot missen en gaan wij door de buitenlanders overspoeld worden”, overtuigt Johan Ceyssens.