Thuis Nieuws Recordtempo op werf Corda Campus dankzij Lean
Nieuws
10.04.2017
Recordtempo op werf Corda Campus dankzij Lean

Ons Bouw-team steekt momenteel alle handen uit de mouwen om het uitbreidingsproject op de Hasseltse Corda Campus in een recordtempo klaar te krijgen. In slechts 4 maanden tijd moeten hal A en B volledig klaar zijn zodat een 25-tal kleinere bedrijven er na de zomer hun intrek kunnen nemen.

Enkele maanden geleden begonnen we aan het deels slopen en renoveren van de laatste productiehal van Philips. Begin april mochten we het laatste deel van de betonvloer van hal B storten en ondertussen zijn we al flink opgeschoten met de staalstructuur, het plafond en de chape. Daarna kunnen de metselwerken starten en zo komen we telkens een stapje dichter bij wat de werkplek van de toekomst moet worden. 

Het succes van het bouwtempo ligt in het Lean-plannen. In tegenstelling tot de traditionele manier van plannen, zijn bij Lean Planning alle partijen vanaf het begin betrokken. Ontwerpers, hoofdaannemer, onderaannemers en eventueel leveranciers maken samen de planning op, wat hen toelaat creatieve oplossingen te bedenken voor mogelijke conflicten. Daarnaast zijn transparante communicatie en duidelijke afspraken mede de sleutel tot het succes van Lean.