Thuis projecten Gasthuisberg: aanpassing zuidelijke hoofdriolering - Leuven

Gasthuisberg: aanpassing zuidelijke hoofdriolering - Leuven

Opdrachtgever: UZ Leuven

Studiebureau: Sweco

Start werken: maart 2017

Einde werken: januari 2018

Omschrijving: Campus Gasthuisberg zag in de jaren zeventig het levenslicht aan de rand van Leuven en omvat intussen meer dan 200.000 m² ziekenhuis-, onderzoeks- en opleidingsinfrastructuur. De eerste gebouwen beginnen echter te verouderen en moeten opnieuw aangepast worden aan de hoge eisen van de moderne gezondheidszorg en de specifieke noden van een universitair ziekenhuis. Om er daarom voor te zorgen dat deze oudere gebouwen gerenoveerd kunnen worden zonder te veel overlast voor de patiënten, worden nieuwe gebouwen opgericht. Op korte termijn kunnen zo de hospitalisatiefuncties in het oudste deel naar een nieuwbouw verhuizen en na de renovatie komt er ruimte vrij voor de uitbouw van een ambulant ziekenhuis. Een logisch gevolg van dit Masterplan “Health Sciences campus Gasthuisberg” is het uitbreiden van het gescheiden rioleringsnetwerk.