Thuis Nieuws Startschot voor verhoging 7 bruggen over Albertkanaal
Nieuws
18.12.2017
Startschot voor verhoging 7 bruggen over Albertkanaal

Midden december is in Zutendaal de eerste spadesteek gegeven voor de herbouw van de brug van de N730 over het Albertkanaal. Het kanaal wordt plaatselijk ook verbreed. De werken kaderen in een publiek-private samenwerking tussen De Vlaamse Waterweg en via T Albert (Aswebo, Franki Construct, Kumpen, Aelterman en Hye) waarbij in totaal zeven bruggen over het kanaal worden verhoogd. Om verkeershinder zo veel als mogelijk te beperken, worden de werken op de verschillende locaties op elkaar afgestemd.

De bruggen in Eigenbilzen, Zutendaal, Stokrooie, Kwaadmechelen, Eindhout, Geel-Stelen en Herentals worden verhoogd tot een hoogte van 9,10 meter. Tegelijkertijd wordt de versmalling van het Albertkanaal ter hoogte van de bruggen weggewerkt. Via T Albert is in Zutendaal begonnen met het plaatsen van de eerste damplanken voor de verbreding van het Albertkanaal. Door het verhogen van de bruggen stijgt de capaciteit van het Albertkanaal met 25 procent.

De echte bouwwerkzaamheden worden gespreid aangevat vanaf het voorjaar 2018. In 2020 zullen de laatste bruggen open gesteld zijn voor het verkeer. Een belangrijk aandachtspunt bij de uitvoering van de opdracht is het beperken van de hinder voor alle betrokkenen.