Thuis projecten 's Hertogenmolens en Amerkaai – Aarschot

's Hertogenmolens en Amerkaai – Aarschot

De Stad Aarschot schreef een PPP-samenwerkingsovereenkomst uit voor het project ‘s Hertogenmolens en Amer, gesitueerd ten noorden van het kernwinkelgebied van Aarschot tot over de spoorweg. Het project heeft betrekking op de restauratie en inrichting van de ‘s Hertogenmolens (horeca) en haar onmiddellijke omgeving (het eilandje in de Demer, de heraanleg van het openbaar domein), de bouw van een wandelpromenade (harde kade) op de oever van de Demer, met een voetgangersbrug tussen Amerstraat en ten Drossaarde en de ontwikkeling van handels- en woonfuncties in de Amerstraat.

Naam: ’s Hertogenmolens
Locatie: Aarschot
Opdrachtgever: N.V. ‘ s Hertogenmolens
Architect: noA architecten
Periode: 2010
Grootte: 1690m²

Omschrijving: Aanleg van een wandelpromenade langs de Demer. Door de restauratie en de nieuwe horeca-bestemming van ’s Hertogenmolens zullen de molens een scharnierpunt (cultureel verzamelpunt, een rustpunt en een schakel) vormen tussen het noordelijke en het zuidelijk deel van de stad. ’s Hertogenmolens met het eiland zal een centrale aantrekkingspool vormen te midden van het stadscentrum van Aarschot. Hiervoor heeft de stad een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Kumpen en de Groep The Lodge. Zij zullen de molens uitbaten als een hotel met 24 kamers, een restaurant/brasserie en een feestzaal.

Naam: Amerkaai
Locatie: Aarschot
Opdrachtgever: Askimmo nv
Architect:  Avonts & Partners
Periode: 2010
Grootte: 3455m²

Omschrijving: De Amerkaai krijgt, als nieuw appartementencomplex aan de Amerstraat, een belangrijke bestemming met een prachtig uitzicht op de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het stadscentrum en de ‘s Hertogenmolens aan het water. Om het ruimtegevoel te optimaliseren, werden in het stedenbouwkundig concept doorkijken voorzien in het straatbeeld om de appartementen visueel in contact te brengen met het water. Het project ligt op nauwelijks enkele minuten wandelen van het station en stadscentrum. Het project omvat 2 woongebouwen met 41 appartementen en een commerciële ruimte, allen voorzien van ruime zuid-gerichte terrassen en op het gelijkvloers tuinen. In de ondergrondse parkeergarage bevinden zich de staanplaatsen met een 9- tal garageboxen en de privatieve bergingen. De moderne en transparante architectuur met een kwalitatieve en stijlvolle afwerking geven aan het project een bijzondere uitstraling.

Project in verkoop: klik hier http://www.amerkaai.be/ voor meer info