Thuis Nieuws Werken aan het nieuwe Hasseltse stadskantoor gestart
Nieuws
23.09.2015
Werken aan het nieuwe Hasseltse stadskantoor gestart

Onlangs startten de werken aan het nieuwe stadskantoor in Hasselt. Momenteel is één van onze partners een soilmixwand aan het bouwen. Dat is een wand die de volledige perimeter van de kelder volgt die dient als grondkering tijdens de uitgraving, dat wil zeggen dat deze wand ervoor zorgt dat de grond rondom de kelder wordt tegengehouden tijdens de graafwerken.

De wand wordt gevormd in moten van 2,2m die tot 16 m diep gaan. Een grote freesmachine vermengt dan de grond met cement. Na het mengen worden er twee stalen profielen in de moot geplaatst die daarna uitharden tot een soilmixmoot. In totaal zijn er 128 moten nodig en moeten we een tempo van 5 moten per dag halen om klaar te zijn midden oktober, want dan zal de officiële eerste steenlegging plaatsvinden.

Naast deze soilmixwand, zijn we ook met een KWO-boring bezig. Dat is een soort warmtepompsysteem voor grote gebouwen. Hiervoor is een boring tot in het krijt nodig, dus ongeveer 200 m diep. Deze klus zal normaal begin oktober geklaard zijn.