Thuis Nieuws Kumpen participeert in uniek pilootproject
Nieuws
21.10.2015
Kumpen participeert in uniek pilootproject

Begin deze maand is een uniek pilootproject gestart. Niet alleen uniek in de Limburgse bouwsector maar ook in Vlaanderen! Acht toonaangevende Limburgse bouwbedrijven zullen ieder in een concreet bouwproject de principes van leaRn toepassen. Confederatie Bouw Limburg zal in samenwerking met Cevora, Democo, Dethier, Haex, Houben, Kumpen, Mathieu Gijbels, Van de Kreeke, Vanderstraeten begeleiden en faciliteren.

Lean werken is een doorgedreven effici├źntieoefening. Dat leidt tot actievere jobs van de medewerkers, waarbij de jobdemand en het regelvermogen verhoogd worden. Op die manier kunnen de bedrijven flexibel inspelen op een steeds veranderende markt; hun slagkracht wordt groter. Het zal bovendien leiden tot toegevoegde klantwaarde, een verkorte doorlooptijd en minder faalkosten.

In november worden het voltallige management van de acht bouwbedrijven en de werfleiding tijdens een vierdaagse intensief getraind. In de loop van 2016 gaan de werven dan echt van start. De eerste stap naar het continue bouwen aan een lerende organisatie, ofwel LeaRn organisatie wordt hierbij gelegd. Elk bedrijf doorloopt een coaching traject.