Thuis Nieuws Kraan van 500 ton op De Schilden in Antwerpen
Nieuws
04.03.2016
Kraan van 500 ton op De Schilden in Antwerpen

Impressionante taferelen begin februari op de werf van De Schilden in Antwerpen. Ons werfteam heeft daar samen met een bouwpartner dakplaten geplaatst waarvoor een kraan van maar liefst 500 ton voor nodig was.

Met behulp van de mobiele kraan hebben onze collega’s 96 prefab balkonplaten, goed voor 1.536 ton, en 104 prefabkolommen gemonteerd. Om al dit materiaal ter plaatse te krijgen moesten 57 vrachtwagens van Groningen naar Antwerpen rijden. Niet alleen het transport van het materiaal maar ook het monteren van de kraan van 500 ton verliep zeer indrukwekkend. Hiervoor waren 9 opleggers aan materiaal nodig. Niet voor niets dat deze kraan op een afstand van 60 meter nog 20 ton kon hijsen!

Het project telt 76 appartementen verdeeld over 4 bovengrondse bouwlagen en 8 kantoorunits verspreid over 4 verdiepingen, 2 lagen ondergrondse parkeergarages met 238 parkeerplaatsen en 13 casco handelsruimten op de gelijkvloerse verdieping. Onze mensen werken momenteel geleidelijk aan het afwerken van de ruwbouw. Zo worden er ramen geplaatst, het dak gedicht, de gevels bekleed en zijn de eerste privatieve werken in de appartementen van start gegaan. Binnen enkele weken kunnen de pleister- en chapewerken starten. Het hele project staat gepland om eind dit jaar klaar te zijn.