Thuis Nieuws Groen parkeerpark Aarschot in funderingsfase
Nieuws
11.03.2016
Groen parkeerpark Aarschot in funderingsfase

Fase 1 en 2 van het groene parkeerpark in Aarschot zijn zo goed als afgerond, enkel de toplaag asfalt laat nog even op zich wachten. Het project zit momenteel in fase 3 en die verloopt vlot. De opbraak- en grondwerken zijn al afgerond en ook de riolering is gelegd.

Ondanks het gure weer trakteerde het bestuur de treinreizigers eind februari nog op een kopje koffie. Een wijze van dank voor het geduld dat ze moeten opbrengen tijdens de werken. De komende weken werkt ons Infrateam aan de fundering en zullen ze grasdallen en betonstraatstenen aanleggen. Ook de bouw van de fietsenstalling is ondertussen in gang gezet. Om de stabiliteit van het naastliggend spoor te garanderen hebben onze collega’s de secanspalenwand en de grondankers geplaatst. Het einde van deze 3e fase is voorzien begin april.

Binnenkort is vervolgens de vloerplaat van het gebouw aan de beurt. Na die betonwerken, die eind april ongeveer klaar zullen zijn, wordt in mei de bovenliggende staalstructuur geplaatst, gevolgd door het groendak en de verdere afwerking. In die periode zullen onze collega’s ook een bufferbekken van ongeveer 500 m³ aanleggen dat zal bestaan uit betonnen prefabkokers. Half april zal ook de 4e fase reeds van start gaan. Dan vindt er een lokale sanering plaats die tegen het bouwverlof moet klaar zijn. Na de zomervakantie volgt de verdere afwerking en in het najaar de beplanting.