Thuis Nieuws Kumpen helpt leerlingen op weg!
Nieuws
08.04.2016
Kumpen helpt leerlingen op weg!

Afgelopen woensdag hebben wij enkele leerlingen uit de doorstroomrichtingen (ASO en TSO) ontvangen om hen een beter beeld te geven van een aantal beroepsprofielen die aansluiten bij hun interesses.

Opdat de leerlingen beter zouden kunnen kiezen uit de brede waaier aan studiemogelijkheden, liepen zij een hele dag mee bij ons in het bedrijf en op de werf. Na een algemene intro leerden wij hen de 3D-modelleer software BIM kennen en brachten zij een bezoek aan de werf van Scholen van Morgen in Hasselt en die van het toekomstige stadskantoor. Ze maakten kennis met het proces van de werkvoorbereiding op een werf en woonden er ook een werfvergadering bij. Aansluitend lieten wij nog enkele collega’s van de calculatie- en studiedienst aan het woord. Op die manier kregen de leerlingen 6e middelbaar een beter beeld over het reilen en zeilen op en rond een bouwwerf.

Lize, Katrien en Robbe willen graag in september de studies van industrieel of burgerlijk ingenieur aanvatten dus wij hopen hen hierbij een realistische kijk op jobs in de bouwsector te hebben gegeven. Kumpen kent het belang van studiekeuze- en loopbaanbegeleiding en staat volledig achter dit initiatief van Voka