Thuis Nieuws “Het nieuwe Pliniuspark is ongetwijfeld een huzarenstuk”
Nieuws
21.06.2016
“Het nieuwe Pliniuspark is ongetwijfeld een huzarenstuk”

Gisterenavond vond de officiële opening van het langverwachte Pliniuspark in Tongeren plaats. Burgemeester Patrick Dewael was terecht zeer fier om het prachtige zwembadencomplex te mogen inhuldigen. En hoe kan je dat ook beter dan met een frisse duik in het water.

De lovende woorden voor het nieuwe zwembad waren talrijk aanwezig. Volgens Tongers schepen van Economie en Cultuur, Guy Schiepers, is het nieuwe Pliniuspark zonder enige twijfel een echt huzarenstuk. Een theatergezelschap mocht het gebouw en de zwembaden daarom op een creatieve en sfeervolle manier openen. Bovendien gaf de stad Tongeren alle aanwezigen ook de gelegenheid een wens te doen en die te water te laten door een zelfgemaakt bootje.

Het project biedt voor elk wat wils: een competitiebad van 25 meter, een recreatiebad en een bad voor de allerkleinsten. Maar liefst 1 miljoen liter water was er nodig om de drie zwembaden van roestvrij staal te vullen. In totaal geeft dat een wateroppervlak van 550 m². De ligweide langs het toeristisch paviljoen heeft een oppervlakte van 38 are.

Vorige week gaf de stad de primeur aan de omwonenden voor een rondleiding in het complex. Meer dan 250 geïnteresseerden schreven zich in en waren vol lof over het nieuwe openluchtzwembad.