Thuis Nieuws TEAM IN DE KIJKER: Infra
Nieuws
09.09.2016
TEAM IN DE KIJKER: Infra

Vincent Woltèche (wegenwerker), Maxime Cordier (werfleider), Arnaut Counet (werfleider), Christian Cormont (wegenwerker) & Michaël Mura (wegenwerker)

Hoe ben je bij Kumpen terechtgekomen?

Arnaud: Ik wilde niet alleen dichter bij huis en mijn gezin zijn, maar had ook nood aan een nieuwe uitdaging en die heb ik meteen gevonden hier op de werf van de R9. Bovendien heeft Kumpen een goede reputatie in de bouwwereld, wat een doorslaggevende factor was om mijn carrière een andere wending te geven.

Maxime: Na mijn studies heb ik op de werf van Ottignies stage gelopen bij Kumpen en daarna ben ik aangenomen.

Michaël: Ik ben bij bedrijf Mercier gestart in 1996 en in 2002 zijn we Kumpen geworden.

Wat betekent Kumpen voor jou? Kan je het bedrijf in enkele woorden omschrijven?

Michaël: Een betrouwbaar bedrijf dat ondanks de economische crisis werkzekerheid biedt aan de werknemers.

Maxime: Voor mij is Kumpen een bedrijf dat een goede reputatie heeft in de bouwsector en waarbinnen je jezelf kan ontplooien.

Christian: Een bedrijf waar een goede  sfeer heerst en dat me gevarieerd werk biedt.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Arnaud: Mijn dag start met het ontvangen van onze werknemers en onderaannemers zodat ik de dagplanning kan opstellen. Daarna ga ik kort langs bij alle posten om te kijken of alles in orde is. De rest van de dag ben ik bezig met de voorbereiding van de werken die de volgende dagen gepland zijn, de vorderingsstaten opmaken, verrekeningen doen, de stand van zaken overlopen met de ploegbaas en eventuele problemen helpen oplossen.

Michaël: Ik ben ploegbaas, wat inhoudt dat ik de werfmensen aanstuur en hun werkplanning doorgeef in functie van de doelstellingen opgesteld door de werfleiders. Mijn werkdagen verlopen erg aangenaam, want ik hou van wat ik doe!

Hoe maak jij het verschil binnen Kumpen?

Michaël: Ik ben een gemotiveerd, bewust en stipt persoon. Ik hou van werk dat goed uitgevoerd is binnen de opgelegde termijn.

“Mijn werkdagen verlopen erg aangenaam, omdat ik hou van wat ik doe!

Arnaud: Misschien doordat ik vrij polyvalent ben? Ik heb namelijk ervaring in verschillende bouwkundige domeinen. Bovendien ben ik ook zeer stipt met cijfers. Bovenal denk ik dat vooral mijn motivatie het verschil maakt.

Vincent: Ik vind het heel belangrijk om netjes en proper te werken en zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken. Om daarin te slagen heb je een goed werkend team nodig dat af en toe eens kan lachen.

Maxime: Ik probeer altijd zeer precies en volledig te zijn in mijn werk. Ik heb de indruk dat we ook echt binnen een familiale sfeer werken.

Hoe belangrijk is in team werken voor jou?

Maxime: Zonder teamwork bereiken we niets op een werf.

Arnaud: Van primordiaal belang! Zonder onze medewerkers zijn we niet in staat grote projecten te verwezenlijken, zowel op technisch als op financieel vlak. Als elk teamlid mee wil, is alles mogelijk want dat wil zeggen dat iedereen elkaar respecteert. Het moeilijkste aan de job van werfleider is om de taken zo te verdelen dat iedere werknemer zijn talent of kwaliteiten optimaal kan benutten en dat alles zo te combineren dat de teamsfeer een boost krijgt.

Wat zijn de leukste eigenschappen van je collega(‘s)?

Michaël: Hun teamspirit en hun drijfveer om goed werk af te leveren.

Arnaud: In het algemeen zou ik zeggen: de professionele manier waarop iedereen werkt op zijn eigen niveau. Vandaag de dag is dat zeker niet meer vanzelfsprekend!

Als je terugblikt op je volledige carrière bij Kumpen, is er dan een leuke anekdote die je met ons wil delen? Of iets wat je nooit zal vergeten?

Christian: Een leuke anekdote is het niet, maar wel iets wat ik mijn hele leven zal herinneren. Een aantal jaren geleden werkte ik op de werf van GSK Rixensart, waar we verschillende wegenwerken uitvoerden, toen ik me een zekere ochtend niet goed voelde. Ze hebben me onmiddellijk naar de verpleging van GSK gestuurd waar de dokter meteen besefte dat er zich iets ernstigs in mijn hersenen afspeelde. Later bleek dus inderdaad dat ik een beroerte had. Ik heb toen heel veel geluk gehad dat er op die werf een verpleegdienst was…

Michaël: Voor mij is dat het personeelsfeest omdat de sfeer er altijd geslaagd is. Het zit ook altijd heel goed in elkaar en dat geeft mij telkens mooie herinneringen.

Had je al eens met een tegenslag te kampen? Wat motiveert je om door te gaan?

Maxime: Dat was in Dinant, waar we verschillende keren een put langs de Maas hebben proberen te graven. We werden toen geconfronteerd met waterinstromen van meer dan 1.000 m³/uur, maar dankzij de raad van een specialist zijn we er toch in geslaagd het project tot een goed einde te brengen.

Arnaud: De communicatie met en het begrip onder verschillende partners en klanten loopt niet altijd zoals het moet, maar deze werf begint er stilletjes aan bovenop te komen. Ik ben er zeker van dat het de moeite zal lonen.

Wat zijn je hobby’s of wat is je passie in het leven?

Michaël: In mijn vrije tijd geniet ik ervan om mijn twee jongens te zien voetballen in het weekend en tijd door te brengen met mijn gezin.

Christian: Ik ga regelmatig fitnessen en ik houd van vissen.

Als jij 1 dag Algemeen Directeur van Kumpen zou mogen zijn, wat zou je doen of veranderen?

Maxime: Ik zou uitwisselingsdagen tussen werven organiseren zodat we van elkaars problemen en oplossingen kunnen leren.

“Ik vind het heel belangrijk om netjes en proper te werken en zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken. Om daarin te slagen heb je een goed werkend team nodig dat af en toe eens kan lachen.”

Wat is je mooiste herinnering binnen Kumpen? Of een succes waar je fier op bent?

Arnaud: Voor mij is dat mijn integratie binnen het team van Fleurus en vooral ook binnen de groep arbeiders. Het lijkt alsof we al en eeuwigheid samenwerken en elkaar al heel lang kennen terwijl dat eigenlijk niet zo is en daar wil ik hen graag ook voor bedanken.

Michaël: Ik ben vooral fier op mijn groei binnen het bedrijf. Met de jaren heb ik mijn capaciteiten kunnen tonen en zo kunnen doorgroeien. Ik werk nu 20 jaar en ben uiteindelijk doorgegroeid tot voorwerker. Daarnaast is mijn mooiste herinnering eigenlijk dat ik 8 jaar samen met mijn collega en vriend Roland Meuleman heb kunnen werken. Dat was een project dat Kumpen voor Infrabel uitvoerde.