Thuis Nieuws Kasseien maken plaats voor fietsvriendelijk wegdek in centrum Peer
Nieuws
24.11.2016
Kasseien maken plaats voor fietsvriendelijk wegdek in centrum Peer

Nog enkele weken geduld en de fietsstraat in het centrum van Peer is een feit. Al lange tijd drong zich een oplossing op voor de charmante, maar tegelijk onhandige kasseien in de Oudestraat, de Markt en de Kerkstraat. De kasseien kwamen er in de jaren ‘90 en vervingen toen het koude asfalt. Maar het wegdek heeft danig te lijden onder de ruim 3.000 voertuigen die elke dag door het centrum rijden.

Begin augustus ging de eerste schop in de grond in het centrum van Peer en begin december moet de fietsstraat een feit zijn. Ons werfteam moet de volledige rijbaan, inclusief fundering, opbreken en daarom is er tijdens de werken geen doorgaand verkeer mogelijk doorheen het centrum. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, is de werfzone wel opgedeeld in twee fases waardoor telkens één helft van de projectzone met de wagen toegankelijk blijft.

Wat is een fietsstraat?

In een fietsstraat krijgt de fietser ruimte om veilig en comfortabel te fietsen. Hij mag gebruik maken van de volledige rijweg. Auto’s zijn er nog steeds welkom, maar zijn ‘te gast’: ze blijven achter de fietsers en mogen hen niet voorbijsteken.

Bron: Builders Facts