Thuis Nieuws Vicepremier Jan Jambon opent nieuwe kantoren federale politie in Hasselt
Nieuws
14.12.2016
Vicepremier Jan Jambon opent nieuwe kantoren federale politie in Hasselt

Onze vice-eersteminister, minister van Binnenlandse zaken, Veiligheid en de Regie der Gebouwen Jan Jambon opende gisterennamiddag de nieuwe kantoren van de federale politie in Hasselt. Naast de nieuwbouw renoveerde de THV Kumpen-Democo ook de kantoren in het bestaande administratief gebouw. De federale overheid investeerde ca. 11,5 miljoen euro in dit project aan de Luikersteenweg in Hasselt.

De nieuwbouw is achter het bestaande administratief gebouw opgericht en is mooi geïntegreerd in de bestaande bebouwing. Het gebouw straalt rationaliteit, functionaliteit en degelijkheid uit. Duurzaam bouwen stond voorop. Het energiegebruik wordt zo laag mogelijk gehouden dankzij het ontwerp van een zo flexibel mogelijk gebouw.

De verwarming gebeurt met bodemwater via warmtepompen met diepteboringen en een condenserende aardgasketel. De lokalen worden gekoeld door warmtepompen met diepteboringen en een luchtgekoelde koud watermachine. De nieuwbouw is voorzien van verwarmings- en koelplafonds. De klimaatregeling kan individueel, per lokaal worden geregeld en de verlichting wordt automatisch gestuurd. Op het dak van de nieuwbouw zijn 100 zonnepanelen geplaatst en sommige delen van het dak van het bestaand administratief gebouw zijn met een groendak ingericht.