Thuis projecten Nieuw kantoorgebouw Kumpen – Hasselt

Nieuw kantoorgebouw Kumpen – Hasselt

Architect: Stramien 

Opdrachtgever: Askimmo

Studiebureau: Establis (stabiliteit), Sweco (technieken) 
 
Uitvoeringstermijn: 8 maanden 
 
Start werken: maart 2018 
 
Einde werken: november 2018 
 
Omschrijving: Bouw en omgevingsaanleg van het nieuwe kantoorgebouw voor de Kumpen-medewerkers in Hasselt (schuin tegenover het oude kantoorgebouw). Het gebouw telt twee verdiepingen en een ondergrondse parkeerplaats.
 
Door BIM toe te passen en door Lean te plannen, schakelt Kumpen het bouwproces meteen naar de hoogste versnelling. Door efficiënt en innovatief te ontwerpen en te plannen zal de bouw van het nieuwe kantoorgebouw in Hasselt dus slechts een 8-tal maanden in beslag nemen. Dankzij een ruwbouwstructuur in prefabelementen kan de bouw meteen aan een hoog tempo starten. 
In het ontwerp staan vooral flexibiliteit en efficiënt samenwerken centraal. Mobiele wanden verhogen het gebruiksgemak van (Lean-)vergaderzalen en naast bubbles en concentratieruimtes komen er ook voldoende flexplekken. 
Verder gaat er de nodige aandacht naar het milieu en naar energieverbruik. Regenwater wordt gerecupereerd en er wordt enkel (automatisch) op stadswater overgeschakeld bij een gebrek aan regenwater. Het hele gebouw krijgt LED-verlichting dat zich aan het daglicht aanpast en rekening houdt met de al dan niet aanwezigheid van personen. De zonnewering zal door een weerstation worden aangestuurd in vier zones (per gevel) waardoor we kostbare energie kunnen besparen. Een lucht/water-warmtepomp zal ons op een energiezuinige manier van verwarming en koeling voorzien. Verder krijgt het gebouw een klimaatplafond dat een maximum aan comfort biedt en individueel per zone (lokaal) kan worden ingesteld. Dergelijk type plafond is eveneens volledig flexibel om een eventueel latere herindeling mogelijk te maken. 
Om te beantwoorden aan de noden van onze snel evoluerende maatschappij komt er aan de inkom een Bringme box waar werknemers pakjes kunnen laten leveren of materiaal kunnen uitwisselen met collega’s buiten de werkuren.