Thuis Over Kumpen Geschiedenis

Geschiedenis

Constant Kumpen begon in 1945 met een draineerbuizenfabriek in Wijer. Niet veel later vestigde Constant Kumpen zich samen met zijn broer Emiel als handelaar in bouwmaterialen (1947). Na de oorlog werden veel opruimingswerken uitgevoerd, waardoor de activiteit wegenbouw ontstond (1950). De onderneming kende een geweldige expansie en vulde haar activiteiten aan met riolerings- en grondwerken.

In 1983 breidde Kumpen haar activiteiten verder uit met algemene bouwwerken. Later volgden ook werken op het gebied van burgerlijke bouwkunde. Naast de traditionele bouwactiviteiten werd reeds in 1978 K-Boringen opgericht, dat zich specialiseert in ondergrondse buisdoorpersingen of microtunnelling, in binnen- en buitenland. De activiteit renovatietechnieken werd in 1986 boven de doopvont gehouden.

In 1995 begon Kumpen met eigen vastgoedontwikkelingen. Niet veel later in 1996 werden door overname de eerste stappen op de Waalse markt gezet.

In 2002 werd een strategische alliantie aangegaan met Aswebo uit Drongen. Zij stapten via een kapitaalsverhoging voor 50% in Kumpen.

2006 is het geboortejaar van de 1e grote PPP. Meteen het startschot voor heel wat publiek-private samenwerkingen.
Aswebo werd in 2011 overgenomen door Willemen Groep. Vandaag met meer dan 2.200 medewerkers en een jaarlijkse omzet van 680 miljoen euro de grootste familiale bouwgroep in België.

In 2014 opende Kumpen de nieuwe kantoren van de regionale zetel in Wallonië (Fleurus).