Thuis Over Kumpen Toekomstuitdagingen

Toekomstuitdagingen

De wereld zoals wij ze kennen, verandert en evolueert steeds sneller. Er zijn dagelijks nieuwe inzichten en uitdagingen. Veranderen wij omdat de wereld verandert, of verandert de wereld omdat wij veranderen? Dat is een goede vraag. Technologie beïnvloedt én domineert de maatschappij.
De huidige generatie staat voor grote toekomstuitdagingen: De vergrijzing, het onderwijs, huisvesting, mobiliteit en ecologie zijn slechts enkele zorgpunten die onze aandacht verdienen.
Wij bij Kumpen bouwen al generaties mee aan het landschap en de maatschappij van morgen en zijn ons absoluut bewust van deze uitdagingen.

Huisvesting

Meer dan ooit bouwen we vandaag met het oog op morgen. De consument verlangt net werk en een netwerk. We steken onze energie in het bouwen van woningen die duurzame relaties een dak boven het hoofd geven. Slimme netwerken zijn de uitdagingen voor de toekomst, willen we onze huisvesting concreet kaderen.

Mobiliteit

Geraken we nog weg uit ons verkeer? Leiden alle wegen nog naar Rome of dreigen we ons zelf vast te rijden in een verkeersindigestie? Wordt de gewone chauffeur het kind van de rekening(rijder)? Met bijna 12 miljoen inwoners en als Europees transitland bij uitstek dreigen wij het slachtoffer te worden van ons eigen succes. Van Westerscheldetunnel naar Oosterweel tot de Noord-Zuidverbinding: we hebben de verantwoordelijkheid verkeersknopen door te hakken. Kumpen werkt actief mee in het zoeken naar en uitvoeren van toekomstgerichte oplossingen.

Onderwijs

Wie bouwt aan het landschap van morgen, voedt de verbeelding van de kinderen van vandaag. Zij die later voor ons moeten zorgen, horen nu in de beste omstandigheden opgeleid te worden. Daarom zet Kumpen zich voor 200% in voor de realisatie van opleidingscentra, (hoge)scholen en universiteiten. Omdat het onderwijs de incubator is voor kennis en visie.

Welzijn & ontspanning

Kumpen partnert graag met u mee indien u plannen heeft in het segment van welzijn en ontspanning. Onze referenties spreken voor zich, maar contacteer ons gerust mocht u plannen hebben voor het ontplooien van retailgebonden projecten, winkelcentra, bioscoopcomplexen, vakantieparken, sportgebouwen of hotels.

Vergrijzing & zorg

Misschien is onze grootste maatschappelijke uitdaging wel de vergrijzing van onze maatschappij. We leven langer, beter en mogen rekenen op één van de best uitgebouwde sociale systemen. Dit heeft zijn directe gevolgen op onze aanpak van bouwprojecten. Residentiële woningen worden nog meer toekomstgericht ontworpen dan vroeger. Openbare instellingen worden onderworpen aan strenge toegankelijkheideisen. De bouw van zorgcentra is de laatste jaren in een versnelling geraakt. Nieuwe woonconcepten voor senioren zorgen ervoor dat de levenskwaliteit er integraal op vooruit gaat. Genieten van je oude dag is voor Kumpen een conditio sine qua non.

Ecologie

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 40% van het energieverbruik. Het ligt in de missie van Kumpen om de energieconsumptie af te stemmen op de Europese richtlijnen. Volgens deze richtlijn moet het energieverbruik in de Vlaamse woningen tegen 2020 dalen naar (bijna) nul. Onze ingenieurs wachten echter niet tot het zover is, maar maken vandaag al werk van de meest innoverende bouwtechnieken om de maatschappij zo energieneutraal mogelijk af te stemmen op de toekomst.
Maar ecologie staat bij Kumpen ook synoniem voor onze wijze van aanpak. We sparen kosten nog moeite om tijdens bouw- en renovatiewerken de milieuvriendelijkste oplossingen naar voor te schuiven om overlast tot het minimum te herleiden en de leefomgeving te sparen.