Thuis Nieuws Leerkrachten lager onderwijs ontdekken Techniek bij Kumpen
Nieuws
03.05.2017
Leerkrachten lager onderwijs ontdekken Techniek bij Kumpen

Gisteren hebben 26 leerkrachten lager onderwijs van verschillende scholen in Limburg bij ons een workshop gevolgd om te ontdekken hoe ze hun leerlingen spelenderwijs Techniek kunnen laten ontdekken in de klas. De bedoeling is dat leerlingen hun technisch talent al vroeg ontdekken en hun latere studiekeuze hierop kunnen afstemmen. Bedrijven hebben vandaag immers meer dan ooit nood aan goed geschoold (technisch) personeel.

Ontdek Techniektalent is een initiatie van de Provincie Limburg, dat talent voor Techniek & Wetenschap bij kinderen uit het gewone en buitengewone kleuter- en basisonderwijs stimuleert. Met projectpijlers als de techniekmobiel en het LEGO Education-netwerk, dat Kumpen trouwens elk jaar ondersteunt, willen ze de passie voor Techniek en Wetenschap aanmoedigen in de vertrouwde schoolomgeving.

Daarnaast zet Ontdek Techniektalent sterk in op de ontwikkeling van lespakketten en methodieken volgens het STEM-curriculum (Science, Technology, Engineering & Mathematics), waar onderzoekend en ontwerpend leren centraal staan. Met STEM@work gaan ze nog een stapje verder in de ondersteuning van leerkrachten en binnen de bedrijfswereld wordt het initiatief alvast warm onthaald. Samen met meer dan 10 andere bedrijven in Limburg stelde Kumpen zich kandidaat als ambassadeur voor STEM@work.

“Door ons te engageren voor dit project willen wij tonen dat het bedrijfsleven en het onderwijs complementair met elkaar moeten leren omgaan. Samen leren, samen leven en samen werken, maar vooral kennis met elkaar delen, daar staan we voor”

HR-manager Marco Inglese

Dankzij deze interactieve workshop en een rondleiding door het hart van de Techniek bij Kumpen kregen de leerkrachten heel wat tips en leerinhouden aangeboden die ze in de les goed kunnen gebruiken.