Thuis Nieuws Onze collega’s kwamen samen voor een leerrijke veiligheidsdag
Nieuws
14.02.2020
Onze collega’s kwamen samen voor een leerrijke veiligheidsdag

Onze medewerkers verzamelden op vrijdag 7 februari voor hun tweejaarlijkse veiligheidsdag. Plaats van afspraak was de PXL Hogeschool in Hasselt.

“Het aantal ongevallen in onze groep blijft dalen. Toch is elk ongeval er één teveel en zijn we pas tevreden als we onze ambitie om het aantal ongevallen te herleiden tot nul helemaal kunnen waarmaken. Daarom blijven we inzetten op preventie en opleiding. Vooral omdat elk ongeval vermeden kan worden”, duidt Tom Willemen het belang van de veiligheidsdagen die binnen de Willemen Groep worden georganiseerd.

De veiligheidsdag bij Kumpen Renovatietechnieken bracht een gericht en gevarieerd programma met tal van workshops. In samenwerking met Berno Lievers van Dutch Underground Solutions was er een interactieve sessie over werken in besloten ruimtes. Daarbij konden onze collega’s zelf hun ‘golden rules’ inzake veiligheid opstellen. Constructiv gaf een opleiding over weg-werfsignalisatie en over wat de wetgeving ter zake precies voorschrijft.

Ook de hef- en tiltechnieken voor ongelijk verdeelde lasten in beperkte ruimtes kwamen aan bod. Zo werd bijvoorbeeld de nadruk gelegd op samenwerking en het gebruik van alternatieven tijdens het hanteren van een grote last. Tot slot kwam het bedrijfstheater van Klein Barnum langs om de aandacht te vestigen op onveilige handelingen en situaties op de werf en hoe daarmee om te gaan. Aan de hand van realistische sketches werden tal van mogelijke risicosituaties op de werf uitgebeeld en nadien in groep besproken.

De veiligheidsdagen die in alle bedrijven van Willemen Groep georganiseerd worden, passen naadloos in de veiligheidscampagne Go For Zero van de groep. De business line Infra van de groep, waartoe Kumpen Renovatietechnieken behoort, lanceerde daarnaast nog een tweede campagne: On the road to safety. Het belang van veiligheid kan on onze sector immers niet voldoende worden benadrukt.