Thuis Nieuws Rioolrenovatieproject moerriool in Arnhem (NL) wint No Dig Award
Nieuws
09.11.2018
Rioolrenovatieproject moerriool in Arnhem (NL) wint No Dig Award

Gisteren mocht aannemingsbedrijf Van der Ven samen met Kumpen en de gemeente Arnhem in Rotterdam de No Dig Award in ontvangst nemen voor de renovatie van het ‘moerriool’. Omdat voor dit project een combinatie technieken werden toegepast die nog nooit in Nederland werd uitgevoerd én zelfs nog nergens in een rioolsysteem elders in de wereld, sprong deze renovatie er voor de jury uit. Ook veiligheid kreeg tijdens de werken een absolute prioriteit en daarom werd deze optimale renovatie-oplossing met een minimum aan hinder daarenboven nog extra bekroond met de NSTT Publiekprijs.

Het moederriool, kortweg 'moerriool' is de oudste en grootste waterafvoer van Arnhem, en voert zo'n 70 procent het afvalwater af. Na 150 jaar dienst was het riool van 1,5 km lang aan een grondige renovatie toe. Gezien het riool onder een drukke verkeersader loopt, was het een absolute must de werken uit te voeren zonder te graven.

Elk jaar reikt sectorvereniging NSTT de No-Dig Award uit. Deze prestigieuze Award wordt toegekend aan één of meer organisatie die op een bijzondere manier hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van sleufloze technieken.