Thuis Nieuws Waalse en Brusselse rioolnetwerk in verontrustend slechte staat
Nieuws
23.11.2018
Waalse en Brusselse rioolnetwerk in verontrustend slechte staat

De Waalse en Brusselse rioleringsleidingen bevinden zich in een verontrustende staat. Zowel boven – als ondergronds tellen we elke maand een aanzienlijk aantal schadegevallen. Vooral de slijtage is alarmerend, dat blijkt uit een grootschalige inspectie in opdracht van Vivaqua, dat het rioolnetwerk beheert.

Aangezien van de 1.500 kilometer riolen ongeveer 500 kilometer in slechte staat zou zijn, kan er van structurele slijtage worden gesproken. In onze hoofdstad bestaan een groot aantal van de rioleringsleidingen uit gemetselde buizen. Gezien de ouderdom van de bakstenen veroorzaakt slijtage heel wat problemen, zowel ondergronds als bovengronds.

In het kader van het preventief onderhoud, werd Kumpen Renovatietechnieken al eerder ingeschakeld om een deel van de rioleringsbuizen in de Louizalaan in Brussel te verstevigen. Ons Renovatieteam deed dat door een UV-kous in de eivormige riool (800 x 1200 mm) te trekken. Door het opteren van de juiste renovatietechniek veroorzaakten de werken weinig hinder en dienden de leidingen niet uitgebroken te worden.